Ga naar inhoud

Queso Blanco

Hier is een recept voor Queso Blanco-kaas op basis van de transcriptie van een Youtube-video:

Ingrediënten

  • 8 liter melk (met 3,25% melkvet of volle melk)
  • 1/2 kopje azijn

Instructies

  1. Maak al het materiaal schoon voordat je begint met het recept.
  2. Verwarm de melk tot 90 graden Celsius, roer constant om verbranding te voorkomen.
  3. Haal van het vuur en voeg langzaam azijn toe, één eetlepel per keer, totdat de melk scheidt.
  4. Stop met het toevoegen van azijn zodra de melk is gescheiden.
  5. Zeef de wrongel uit de wei met een schuimspaan of kaasdoek.
  6. Spoel de wrongel af met koud water en laat goed uitlekken.
  7. Voeg naar smaak zout toe en serveer direct, of bewaar in de koelkast gedurende maximaal één week.

Opmerking: de benodigde hoeveelheid azijn kan variëren afhankelijk van het type melk dat wordt gebruikt en de hoogte. Pas dienovereenkomstig aan.


Laatst geüpdatet: 7 mei 2023