Queso Blanco
Hier is een recept voor Queso Blanco-kaas op basis van de transcriptie van een Youtube-video:
Ingrediënten
- 8 liter melk (met 3,25% melkvet of volle melk)
- 1/2 kopje azijn
Instructies
- Maak al het materiaal schoon voordat je begint met het recept.
- Verwarm de melk tot 90 graden Celsius, roer constant om verbranding te voorkomen.
- Haal van het vuur en voeg langzaam azijn toe, één eetlepel per keer, totdat de melk scheidt.
- Stop met het toevoegen van azijn zodra de melk is gescheiden.
- Zeef de wrongel uit de wei met een schuimspaan of kaasdoek.
- Spoel de wrongel af met koud water en laat goed uitlekken.
- Voeg naar smaak zout toe en serveer direct, of bewaar in de koelkast gedurende maximaal één week.
Opmerking: de benodigde hoeveelheid azijn kan variëren afhankelijk van het type melk dat wordt gebruikt en de hoogte. Pas dienovereenkomstig aan.
Laatst geüpdatet:
7 mei 2023